Tehnologije izrade
VJERUJEMO DA JEDNA VELIČINA I JEDNA TEHNOLOGIJA NE ODGOVARAJU SVIMA
Marketinški umovi imaju tendenciju razmišljati kako jedna veličina i jedna tehnologija odgovaraju svima. New Balance umovi znaju da to nije tako. Zato je našu obuću moguće dobiti u velikom rasponu širina i tehnologija.

New balance formirajući sistem (fit form sistem)
New balance je jedini proizvođač koji nudi većinu svojih modela u nekoliko širina, od uskog modela 2A do ekstra širokog E4. želja nam je proizvesti veliki broj kombinacija širina i veličina naše popularne obuće za žene, muškarce i djecu.

ODRŽAVANJE VAŠIH NEW BALANCE tenisica
Skladištenje i čuvanje: kada ih ne koristite uvijek držite svoje tenisice na hladnom mjestu. Izbjegavajte ostavljati svoje New Balance tenisice u prevrućem prostoru kao na primjer na direktnom udaru sunca ili u prtljažniku auta.
Čisćenje Vaših NEW BALANCE tenisica: koristite atlethic cleaner kada je to moguće ili ih perite mekom tkaninom i hladnom vodom koristeći lagani deterdžent. Ne koristite vodu prilikom čisćenja kožnate obuće. Osušite obuću na hladnom mjestu i napunite ju papirom kako bi održala oblik. Možete koristiti sušilo za kosu kako bi ubrzali sušenje. Uklonite unutarnje uloške kako bi se omogućilo što bolje sušenje.
Prevencija pretjeranog trošenja potplata: produžite vijek trajanja svojih karboniziranih gumenih potplata koristeći proizvode za njihovo očuvanje. Nanesite na područja koja se najviše trose kako bi spriječili oštećenja na drugim dijelovima tenisica.
Nošenje NB tenisica: uvijek nosite tenisice kroz nekoliko tura laganog vježbanja prije nego u njima odlučite nastupiti u natjecanju, da bi im omogućili da se sto bolje prilagode vašem stopalu. Na problematična područja možete nanijeti malo vazelina. Nikada ne trčite maratone te izbjegavajte bilo kakve duže treninge u potpuno novim tenisicama. Uvijek nosite čarape kada isprobavate i razradjujete nove tenisice. Mjenjajte tenisice kako biste im produžili rok trajanja i izbjegli ozljede

TEHNOLOGIJA KOJA ODGOVARA
New balance sistem suspenzije
U srcu New Balance puta je New Balance sistem suspenzije, serija naprednih komponenata kombiniranih kako bi se ujedinile potrebe pravih trkača i hodača u svim sportskim područjima.

ODABIR ODGOVARAJUCE OBUĆE
Prije kupovine: stopala natiču tokom dana. Isprobavajte tenisice u popodnevnim satima kada su vaša stopala najveća
U trgovini: unutrašnjost tenisice, dakle dio ispod tabana i iznad stopala mora biti olabavljen, dakle ne smije stiskati

ODABIR ODGOVARAJUCE OBUĆE Prije kupovine: ponesite svoje stare tenisice u trgovinu. Otisak glavnih uporisnih tocaka i zona ostecenja ce vam pomoci u pravilnom odabiru novih tenisica.
U trgovini: vasa lijeva i desna noga mogu biti razlicite velicine, stoga izmjerite oba stopala i odaberite obucu koja odgovara vasem stopalu.
Ponekad je smisao zivota u tome da cinimo prave stvari. New Balance je razvio atletski sportski brand, ne na slavi i marketingu nego na izvrsnosti vlastitih proizvoda, socijalnoj koheziji te kvalitetnoj proizvodnji kao kamenu temeljcu

OBUCA ZA TRČANJE
Trčanje je srce i duša New Balancea, a New Balance obuća za trčanje pruža i omogućuje amortizaciju, stabilnost, lakoću i kontrolu pokreta, s ciljem poboljšanja izvedbe prilikom trčanja. Svaki komad ove obuće ce zasigurno pomoći trkaču u postizanju željenih ciljeva, neovisno o tome gdje i koliko daleko morao trčati.

AMORTIZACIJA
Obuca izradjena za trkace koji traze maksimalnu amortizaciju i fleksibilnost.

STABILIZACIJSKA AMORTIZACIJA
Obuca dizajnirana za trkace koji traze dobru amortizaciju u kombinaciji sa umjerenim nivoom potpore

KONTROLA POKRETA
Obuca izradjena za korisnike koji zahtIjevaju umjerenu do maksimalnu stabilnost

ULTRALAGANI MATERIJAL
Tenisice konstruirane od laganih materijala za trkace koji preferiraju opusteniju i ucinkovitiju trku.

KVALITETNI ČEPOVI
Kreirani za trkace kojim je potrebna obuca s visokim performansama. Od sprintova, pa do maratona, New Balance uvijek, i ponovo za sve sto vam treba.

OBUĆA ZA TREKING
Biti van ceste, daleko od vreve, to cini cijelu bit trcanja. New Balance terenski asortiman nudi obucu za sve tipove trkaca, sa potplatima koji odgovaraju svakom terenu. Od sumskih staza do stjenovitih kamenjara, New Balance vam pruza svu obucu koja vam je za to potrebna.

OBUĆA ZA HODANJE
New Balance je dizajnirao siroki asortiman obuce koja moze zadovoljiti potrebe konzumenata ukljucenih u razne tipove hodanja. Od gradskih ulica pa sve do malo pustolovnijeg okolisa, New Balance obuca za hodanje pruzit ce vam svu stabilnost, ugodu i cvrstocu koja vam je u tim aktivnostima potrebna.

1, Nordijsko hodanje : kreirana posebno za potrebe nordijskih hodaca, ova obuca pruza maksimum u strucnost, izvedbi i stilu.
2. atletsko hodanje : obuca dizajnirana da bi hodacu omogucila potporu, te funkcionalnost i udobnost u raznolikosti svakodnevnog okolisa
3. Planinarenje: asortiman tehnicki dobro opskrbljene obuce koja ce omoguciti korisnicima ugodno hodanje u malo pustolovnijem okolisu
ABZORB
Povisuje polozaj pete i povecava apsorpciju udara u prednjem dijelu.
ABZORB SBS
Abzorb SBS je nasa izvrsna tehnologija za atletske performanse. Jedinstvenim se dizajnom i izvanrednim svojstvima materijala osigurava poboljsana amortizacija udara. Ova tehnologija nudi i unaprijedjenu razinu otpora na pritisak sto omogucuje postizanje optimalnih rezultata u trcanju.
ABZORB FL
materijal koji je postavljen cijelom duzinom sredisnjeg uloska, a ima odlicne karakteristike za absorbiranje udaraca i razprostranjivanje energije.
ABZORB EX je NB premium ABZORB pjena i krajnji zracni jastuk uglavljen u termoplastiku. Omogucuje udobnost, najbolju absorpciju udarca i stabilnost za optimalno trcanje.
DRYWORKS
ovaj vodo nepropusni sistem membrana kombinira izdrzljive materijale, ukljucujuci i membranu za upravljanje vlagom, oja sprecava prodiranje vode u tenisicu, ali omogucuje disanje noge.
PHANTOM LINER
bez savna upotreba gornjih unutrasnjih materijala, koji omogucuju pristajanje i onemogucuju trosenje)
ACTEVA
Lagani materijal sredisnjega uloska izvrsne kakvoce osigurava najbolju apsorpciju pada i smanjuje silinu pritiska.
EVA
koja je utisnuta pod pritiskom, cini jastucni dio sredisnjeg uloska laganim i stabilnim
LIGHTENING/DRY
Superiorni materijal koji ostavlja nogu na suhom i udobnom zahvaljujuci upravljanju vlagom
BIOSHIELD
vodo i vjetro nepropusni sistem zastite, koji sprecava vanjske elemente da prodiru u tenisicu i pri tome omogucuje disanje noge
ROCK-STOP
tehnologija izrade potplata (dzona, gazista) koja stiti prednji dio stopala od udarca u kamen, i sprecava prodiranje krhotina kroz sredisnji jastuk
STABILITY WEB
Lagano pomagalo za stabilnost sredisnjega uloska stiti od izvrtanja stopala.
Ndurance
cvrsti gumeni sastavni dio podrske za petu kojim se postize najveca moguca otpornost na udar.
Nlock
Pojacanje koje stiti vasu petu od iskakanja iz lezista i sprijecava izvrtanje stopala.
TS2 TRANSITIONAL SUPPORT
Najbolja moguca podrska prijenosa pritiska sa straznjega na prednji dio stopala. Ts2 omogucava bolju podrsku pete cime se sprjecava izvrtanje stopala prema unutra. aterijal je TS2-a u podrucju sredisnjega dijela stopala nesto smanjene gustoce cime se poboljsava prijenos i olaksava prirodni nacin i tempo trcanja. Time se omogucuje postizanje boljih performansi trcanja.
TRU TRAK
Ukalupljeno TPU pojacanje koje stiti vasu petu od iskakanja iz lezista i sprijecava izvrtanje stopala.
ISS
unutrasnja konstrukcija gornjeg dijela, koja obuhvaca sredisnji dio stopala i daje dodatnu potporu
ACTEVA LITE
14% laksi nego ACTEVA i 24% laksi od C-CAP
ACTEVA ULTRA LITE
12% laksi nego ACTEVA LITE za bolje performanse
EXTENDED WEB
produzeni dio laganog pomagala za stabilnost sredisnjeg uloska (STABILITY WEB) koji tenisici daje dodatnu stabilnost
GORE TEX
tkanina koja pruza zastitu od vremenskih utjecaja, koja je specijalno dizajnirana i izmisljena da stvori neprobojnu barijeru (stit) protiv vode i vjetra, ali omogucavajuci nozi da dise
TOE PROTECTION
ukalupljeni stit od TPU-a (termo-plasticni uretan), stiti prste od udarca u kamenje
ROLLBAR
Lagani, ravni ili ukalupljeni komad grafitnoga materijala koje je biomehanicki smjesteno u sredisnji ulosak zbog postizanja najvece moguce stabilnosti straznjega dijela stopala.
Dynamic Transition System (DTS)
odnosno Sistem Dinamickog Prijenosa (SDP) kombinira Abzorb pjenu sa Abzorb SBS-om kako bi se omogucila optimalna amortizacija i gladak prijelaz prilikom kontakta pete sa podlogom.
BIOCOOL
Tehnoloski dizajnirana mreza koja nudi beskrajnu ugodu i kontrolu temperature
Drain & Dry
Tehnologija koja omogucuje otjecanje vode iz unutarnjeg dijela tenisice
ENCAP
Amortizacijska jezgra EVA je uglavljena unutar okvira od poliuretanskih vlakana koja daje rijetko dobru stabilnost i raspodjelu opterecenja
TPU Post
Naprava koja omogucuje stabilnost, nacinjena od termoplasticnih uretanskih materijala, moze se smjestiti medijalno ili lateralno na petu srednjeg dijela dzona kako bi se omogucila kontrolirana pronacija i supinacija, odnosno uvrtanje i izvrtanje stopala.
TPU Winter Roll Cage
Podupire srednji dio stopala i pruza zastitu od nepovoljnih vanjskih utjecaja Stabilizira stopalo kroz kompletan ciklus hoda